Ένα γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, ή μήπως να σε πω Αλέξη.

Ζητώ συγνώμη, που εκφράζομαι τόσο ανοικτά άλλα για εμένα είσαι ο πιο προσιτός πρωθυπουργός, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Σήμερα (σ.σ. 6 Οκτωβρίου 2015) επισκέφθηκες την Λέσβο, το νησί μου, όπου ζω τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ας μπούμε στο θέμα… Ελπίζω να μην είσαι τόσο αφελής… άλλα στην περίπτωση, που δεν είδες τους τελευταίους μήνες, στο Facebook ή αλλού, όλες αυτές τις εικόνες με την κατάσταση εδώ στην Λέσβο, θα ήθελα να σου το ξεκαθαρίσω: Αυτό, που είδες σήμερα, δεν είναι η πραγματικότητα.

Δεν ξέρω, ποιος είχε την ιδέα να σταματήσει τις βάρκες να έρχονται σήμερα, να καθαρίσει τα κέντρα φιλοξενίας και τους δρόμους, να κρύψει τους Αφγανούς κλπ… όμως εδώ είναι το θέμα… φαντάσου… αυτό, που είδες σήμερα και εκατό (ή περισσότερες) φορές χειρότερο. Σε παρακαλώ έλα ξανά, άλλα στα κρυφά. Έχω ένα δωμάτιο στο σπίτι να σε φιλοξενήσω… έλα και δες και μόνος σου… όχι ως Πρωθυπουργός, άλλα ως άνθρωπος.

Σε ευχαριστώ,

Eleonora Pouwels

ΥΓ: Ενώ βρίσκεσαι εδώ, μπορείς να στείλεις μερικούς καθηγητές στο Λύκειο της Πέτρας; Μας λείπει Βιολόγος, Μαθηματικός, Φυσικός, Χημικός, Θεολόγος, Ιστορικός και Πληροφορικός, ώστε τα παιδιά μας να είναι σε θέση να χτίσουν αυτό το νησί ξανά.


Photo copyright Salinia Stroux [πηγή] – Ουρά προσφύγων για καταγραφή στην Μόρια, 3 Οκτωβρίου 2015

Σχετικές δημοσιεύσεις

Arabella Dorman–conflict artist: Οι πρόσφυγες μας διδάσκουν το νόημα της ζωής

Συναντήσαμε  τη διεθνούς φήμης  βρετανίδα ζωγράφο  Arabella Dorman στο Μόλυβο,  η οποία μας μίλησε για την σχέση της με τους πρόσφυγες αλλά και για την προσπάθεια της να καταγράψει τον πόνο των ανθρώπων αυτών πάνω στον καμβά της. Η ίδια ως καλλιτέχνης πολέμου εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας και ακολουθεί τους στρατιώτες στα […]

Τραγική η κατάσταση στον Καρά Τεπέ (photos)

Τραγική είναι η κατάσταση (και) στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, όπου έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των ανθρώπων, που μπορεί να φιλοξενηθεί εκεί. Οι πρόσφυγες φθάνουν κατά χιλιάδες από τις απέναντι ακτές της Τουρκίας, εδώ και καιρό οι υποδομές δεν επαρκούν για την φιλοξενία και την περίθαλψή τους, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *