Μια μικρή «φεμινιστική» αλλαγή στο Facebook

Η ομάδα του Facebook έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές το τελευταίο διάστημα, οι οποίες είναι μικρές άλλα ενδιαφέρουσες. Μια από αυτές έχει και κάποια… φεμινιστικά χαρακτηριστικά.

Στην εικόνα, που βλέπετε παρακάτω φαίνονται οι δύο εκδοχές (αριστερά η παλαιότερη) του εικονιδίου, μέσω του οποίου οδηγούμασταν στην λίστα αιτήσεων φιλίας κλπ. Όπως μπορείτε να δείτε η γυναικεία φιγούρα βρίσκεται πίσω από εκείνη του άνδρα, και είναι σαφώς μικρότερη. Στην δεξιά, νεότερη εκδοχή του εικονιδίου, οι δύο φιγούρες έχουν ακριβώς ίδιο μέγεθος.

fb-change

Σύμφωνα με την Sheryl Sandberg, COO του Facebook, η αλλαγή έχει να κάνει με την θέληση του κοινωνικού δικτύου να εκπροσωπούνται σωστά όλοι οι χρήστες του και τα σύμβολα παίζουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό.

Το νέο εικονίδιο, όπως και γενικότερα όσες αλλαγές γίνονται στο Facebook, σταδιακά θα εμφανιστούν σε όλους τους χρήστες.

Περισσότερα για την αλλαγή του εικονιδίου, μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο (στα Αγγλικά) της σχεδιάστριας του Caitlin Winner εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ellis: μια υπέροχη μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστές τον Robert De Niro και εκατομμύρια μετανάστες

O JR είναι ένας καλλιτέχνης, που βραβεύθηκε το 2011 με το TED Prize. Το βραβείο συνοδευόταν με οικονομική ενίσχυση για να υλοποιήσει το INSIDE OUT, ένα καλλιτεχνικό project, που έδινε την δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εκφράσουν μια άποψη, θέση ή τον προβληματισμό και την αντίδραση τους απέναντι σε κάτι, με το […]

To ταξίδι των μεταναστών

Το ταξίδι των μεταναστών αρχίζει από μακρινές χώρες, που αν σκεφτεί κανείς τα μέσα με τα οποία εκείνοι ταξιδεύουν, μοιάζουν ακόμη πιο μακρινές. Πριν φτάσουν στην χώρα μας οι μετανάστες και πρόσφυγες περνάνε από επικίνδυνα σύνορα αρκετών χωρών (ανάλογα με από το που ξεκινούν). Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, ακόμη και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *