H Οικογένεια Μπελιέ: από την Πέμπτη 17/9 προβάλλεται στη Μυτιλήνη

Το συναισθηματικό Γαλλο-Βελγικό φίλμ μας μεταφέρει στην καθημερινότητα της μαθήτριας γυμνασίου, Πώλα (Louane Emera), όπου έχει μια αρκετά ιδιαίτερη οικογένεια. Και οι δυο της γονείς και ο αδερφός της, είναι κωφάλαλοι και εκείνη έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις πολύ απαιτητικές στιγμές, της διαπραγμάτευσης, αφού ως οικογένεια έχουν δική τους φάρμα με αγελάδες. Παράλληλα η πρωταγωνίστρια κάθε μέρα πηγαίνει κανονικά στις μαθητικές της υποχρεώσεις, όπου την θέλουν να πηγαίνει στο σχολείο και ας είναι σχεδόν πάντα κουρασμένη και φυσικά να κάνει αρκετή ώρα μέχρι να πάει και να γυρίσει, αφού μένει αρκετά μακριά από το σχολείο της.

Μια μέρα στο σχολείο θα γνωρίσει έναν όμορφο και στυλάτο συμμαθητή της και θα αποφασίσει να πάει στο ίδιο μάθημα με εκείνον… στην χωρωδία. Η ζωή όμως της επιφυλάσσει μια αναπάντεχη έκπληξη όταν θα ανακαλύψει ότι έχει μοναδικό ταλέντο στο τραγούδι.

Η κωμικοτραγική ιστορία παρουσιάζει μια αρκετά διαφορετική καθημερινότητα από τις περισσότερες οικογένειες και αυτό δείχνει και την δυναμική της. Η απεικόνιση των κωφάλαλων στο φιλμ έχει γίνει με τρόπο που περικλείει όλα τα συναισθήματα. Οι γονείς μπορεί να είναι ωμοί, όμως παράλληλα εκφράζουν και αρκετούς άλλους γονείς που μπορεί να βάζουν τις δικές τους ανάγκες πάνω από τα βλαστάρια τους. Από την άλλη μεριά το χάρισμα της πρωταγωνίστριας που είναι εξαιρετικό, έρχεται σε αντίθεση με την βιολογική προδιάθεση των γονιών της, που ενδυναμώσει την ελπίδα και την θέληση ενός ανθρώπου.

Η ταινία καταφέρνει να κερδίσει το κοινό με το παράδοξο της στοιχείο, με τα αισθηματικά και τα ρεαλιστικά της στοιχεία, παρότι αρκετές φορές μας δείχνει ίσως πολύ από ότι πρέπει, ότι θέλει να πλησιάσει τα αμερικανικά σταθμά στο θέμα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας, όμως παρόλα αυτά περνάει τα απαραίτητα μηνύματα. Δηλαδή αυτά της αγάπης, της πρόκλησης, της τόλμης, της θέλησης και τελικώς της δικαιοσύνης, αφού η ζωή μας ανήκει και οφείλουμε να την ζήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

​Interruption: Μία πειραματική εκπληκτική παράσταση συγκλονίζει την Βενετία

 Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με […]

Νυχτερινή Καταδίωξη

Ο επαγγελματίας εκτελεστής από το Brooklyn, Jimmy Conlon (Liam Neeson), είναι γνωστός με το παρατσούκλι “THE GRAVEDIGGER”, όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, “εκείνος που σκάβει τάφους”. Εργαζόταν σαν εκτελεστής για λογαριασμό της μαφίας, και είχε μία πολύ φιλική σχέση με το αφεντικό του, τον Sean Maguire (Ed Harris). Αλλά όταν ο γιος του Jimmy, Michael (Joel Kinnaman), […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *