Παιχνίδια, ζωγραφιές και χαμόγελα στην Μυτιλήνη

Πολίτες της Μυτιλήνης πήραν μια εξαιρετική πρωτοβουλία: μάζεψαν χαρτόνια, μαρκαδόρους και μπαλόνια και ανηφόρισαν προς το Κιόσκι, στην Μυτιλήνη, περιοχή όπου μένουν προσωρινά κάποιοι πρόσφυγες. Τα αράδιασαν και σιγά-σιγά τα πρώτα παιδιά άρχισαν να πλησιάζουν. Σύντομα ξεκίνησε το παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, που κάποιοι από αυτούς έπαιζαν με τα μικρά και τους γονείς τους, κάποιοι άλλοι έδωσαν στους πρόσφυγες σακούλες απορριμάτων και γάντια και τους βοήθησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια στον χώρο. Ένα παιδάκι μάλιστα, γιος κατοίκου της περιοχής που συμμετείχε, χάρισε αυθόρμητα το καπέλο του σε έναν πρόσφυγα, που γέμισε πιο γρήγορα απ’ όλους την σακούλα του!

Λίγα μέτρα πιο πέρα, αναρτήθηκε ένας κατάλογος με μερικά βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, που μπορεί να χρειαστούν οι άνθρωποι αυτοί, συνοδευμένα με κάποιες ενδεικτικές τιμές στις οποίες προσεγγιστικά μπορούν να τα αγοράζουν, ώστε να μην πέφτουν τόσο εύκολα θύματα αισχροκέρδειας.

Σε αυτές τις λίγες ώρες, απλοί πολίτες πρόσφερα 2-3 πολύ απλά πραγματάκια, τα οποία όμως ήταν και πάρα πολύ σημαντικά: πληροφόρηση, διάθεση αρμονικής και ευχάριστης συμβίωσης (έστω και για αυτό το μικρό διάστημα, που θα μείνουν στο νησί) και αρκετά χαμόγελα.

Ελπίζουμε, παρόμοιες δράσεις να επαναληφθούν!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η αλληλεγγύη;

Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες, που κατακλύζουν και το νησί της Λέσβου, το γνωρίζουμε όλοι και έχουμε προσπαθήσει να το αναδείξουμε και μέσα από το The Free Press. Μία απογοητευτική διάσταση του θέματος όμως, έχει να κάνει με την ποινικοποίηση προσπαθειών αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. Οδηγώντας στους οδικούς άξονες Μυτιλήνης – Καλλονής, Καλλονής – Μολύβου […]

Benedict Cumberbatch: “Κανείς δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, αν το νερό δεν είναι πιο ασφαλές από τη γη”

Μόνο το 2015 υπήρξαν σχεδόν 20 εκατομμύρια πρόσφυγες, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία, με τους μισούς από τους πρόσφυγες να είναι παιδιά. Ο Benedict Cumberbatch μας υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά γιατί τον αγαπάμε και στο πλαίσιο της παράστασής του Hamlet, έφτιαξε ένα βίντεο στήριξης των προσφύγων και επικρίνοντας τις κυβερνήσεις για την μακροχρόνια απραξία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *