Δικηγόροι για όλα τα γούστα, κατακλύζουν την τηλεόραση

Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ομοιότητες στις τηλεοπτικές σειρές, που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια: σειρές αστυνομικές, σειρές με γιατρούς, με διαφημιστές με ζόμπι, με δικηγόρους ή… και όλα μαζί! Σε αυτό το τεύχος καταπιανόμαστε με τρεις τηλεοπτικές σειρές, από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι πρωταγωνιστές των οποίων είναι δικηγόροι.

Suits (2011) – 4η σεζόν

Το βασικό concept είναι το εξής: ο γοητευτικός, ικανότατος μεγαλοδικηγόρος Harvey Spencer προσλαμβάνει στην εταιρεία, που δουλεύει, και στην οποία εργάζονται μόνο απόφοιτοι της Νομικής του Χάρβαρντ, τον Mike Ross, έναν ευφυή νέο, που όμως δεν έχει πάρει πτυχίο Νομικής από κανένα πανεπιστήμιο.

Μέσα από τις διάφορες υποθέσεις, που αναλαμβάνει η εταιρεία και οι δύο συνεργάτες, παρακολουθούμε τόσο την εξέλιξη στη μεταξύ τους επαγγελματική και φιλική σχέση, όσο και την προσπάθεια τους να μην αποκαλυφθεί το μυστικό, που θα έβαζε σε κίνδυνο την καριέρα τους και ενδεχομένως εκείνους στη φυλακή. Στις τέσσερις σεζόν της σειράς ως τώρα, έχουμε δει πολλές διακυμάνσεις στη σχέση τους, έρωτες με άλλους χαρακτήρες της σειράς, εξελίξεις στα εσωτερικά της εταιρείας και άλλα πολλά, που δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε, χωρίς spoilers.

Το Suits ξεκίνησε ως μια αμιγώς νομική (αν και χαλαρή) σειρά, άλλα στις τελευταίες σεζόν οι δημιουργοί έδωσαν περισσότερο βάρος στο στοιχείο της σαπουνόπερας, απογοητεύοντας και εμάς άλλα και αρκετούς φαν σε όλο τον κόσμο, που όμως δεν την εγκαταλείπουν.

Αγαπημένοι χαρακτήρες: Ο Harvey Specter βέβαια, άλλα και η ανεπανάληπτη Donna.
Πρεμιέρα: το δεύτερο μισό της 4ης σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 28 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερα για το Suits

Scandal (2012) – 4η σεζόν

Η Olivia Pope είναι μια δικηγόρος, που με την υποστήριξη της ομάδας της (και όχι μόνο!), λύνει και δένει στην Αμερικανική Πρωτεύουσα. Πρώην εργαζόμενη στο West Wing του Λευκού Οίκου, στην ομάδα επικοινωνίας του Προέδρου δηλαδή, πλέον αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα για λογαριασμό υψηλόβαθμων αξιωματούχων σε κάθε λογής σκάνδαλα.

Στις τέσσερις σεζόν της σειράς παρατηρούμε πέρα από την εξέλιξη του φλερτ της με τον Αμερικανό Πρόεδρο (δεν αποτελεί καν spoiler αυτό, το καταλαβαίνεις από το πρώτο κιόλας επεισόδιο) και την πολιτική του πορεία, συνεχείς αποκαλύψεις για το παρελθόν των χαρακτήρων. Θα λέγαμε μάλιστα πως αυτές είναι που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην σειρά!

Το Scandal ακροβατεί ανάμεσα στο πολιτικό και δικαστικό δράμα και την σαπουνόπερα, λογικό αν σκεφτεί κανείς, πως δημιουργός του είναι η Shonda Rhimes, που την γνωρίσαμε ως σεναριογράφο του 2ου Ημερολόγιου μιας Πριγκίπισσας και δημιουργό του Grey’s Anatomy.

Αγαπημένοι χαρακτήρες: Σε καμία περίπτωση η πρωταγωνίστρια, άλλα το δίδυμο Huck και Quinn.
Πρεμιέρα: το δεύτερο μισό της 4ης σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερα για το Scandal

How to get away with murder (2014) – 1η σεζόν

Mια νέα σειρά, δημιούργημα του Peter Nowalk (άλλα και με την Shonda Rhimes στην παραγωγή), έχει ως βασικό χαρακτήρα εκείνον της Annalise Keating, που υποδύεται η Viola Davis. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και δικηγόρος, στελεχώνει την νομική της ομάδα με δυο στενούς συνεργάτες της και φοιτητές, τους καλύτερους του τμήματος της. Η σειρά ωστόσο ξεκινά κάπως περίεργα, δείχνοντας τους φοιτητές αυτούς να εμπλέκονται σε έναν φόνο!

Στα πρώτα επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε την ίδια ιστορία, παράλληλα σε δυο διαφορετικούς χρόνους: από την μία έχουμε τους φοιτητές να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κερδίσει τα πρωτεία και την εύνοια της καθηγήτριας τους, την ίδια στιγμή που το Πανεπιστήμιο έχει αναστατωθεί από την δολοφονία μιας νεαρής φοιτήτριας, στον φόνο της οποίας εμπλέκονται, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, βασικοί χαρακτήρες της σειράς, και από την άλλη βλέπουμε πως οι φοιτητές μπλέχτηκαν με μια άλλη δολοφονία, μέσα από διαδοχικά flash backs.

Το How to get away with murder είναι μια από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς, γεμάτη ένταση και αγωνία, με συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον!

Αγαπημένοι χαρακτήρες: η Annalise Keating, όταν μας δείχνει την ανθρώπινη πλευρά ενός κατά τ’ άλλα ψυχρού νομικού, και ο Wes Gibbins.
Πρεμιέρα: το δεύτερο μισό της 1ης σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 29 Ιανουαρίου 2015.

Περισσότερα για το How to get away with murder