Όταν η Ελληνική Κρίση εμπνέει την διεθνή γελοιογραφία

Η Ελλάδα, η σχέση της με την Ευρώπη και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δεν απασχολούν τον Διεθνή Τύπο μόνο τις τελευταίες λίγες εβδομάδες, άλλα τα τελευταία χρόνια. Έχει εμπνεύσει μάλιστα μερικούς από τους σημαντικότερους ξένους σκιτσογράφους, που στις γελοιογραφίες τους προσπαθούν να αποτυπώσουν τα χαρακτηριστικά της.

Carlos Latuff

Ο Latuff είναι ένας Βραζιλιάνος, με Αραβικές ρίζες, πολιτικός συντάκτης και γελοιογράφος. Συνήθως ασχολείται με τον αντι-Σημιτισμό, είναι ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση, τον Καπιταλισμό και τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην άνοδο του νεο-ναζιστικού και φασιστικού κινήματος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Martin Rowson

Αριστερός με κάποιες αναρχικές τάσεις, που βγαίνουν προς τα έξω με μέτρο, ο Martin Rowson είναι εδώ και πολλά χρόνια γελοιογράφος του Guardian. Όπως θα δείτε και στα σκίτσα του παρακάτω, πιστεύει πως στην περίπτωση της Ελλάδας, αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον είναι οι Ευρωπαίοι…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Daryl Cagle

Ο Cagle δούλευε για το “The Muppets” από το 1979 μέχρι το 1993 και τώρα έχει την δική του εταιρεία, την Cagle Cartoons, όπου εργάζονται μερικοί ταλαντούχοι, νέοι γελοιογράφοι. Είναι αρκετά κυνικός με την Ελλάδα, από τα σκίτσα του καταλαβαίνουμε πως δεν θεωρεί πως η λιτότητα είναι λύση του προβλήματος στην χώρα, άλλα την ίδια στιγμή πως πρέπει να πληρώσουμε τα χρωστούμενα. Μάλιστα, πολλές φορές παρομοιάζει την Ελλάδα ως ένα νεογέννητο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Nath Paresh

Ο Paresh εργάζεται για μια καθημερινή εφημερίδα της Ινδίας, την Khaleej Times, είναι και ιδρυτής της online πλατφόρμας Cartooning For Peace ενώ περιστασιακά εργάζεται και για την Cagle Cartoons. To ελληνικό ζήτημα το χειρίζεται με περισσότερη λεπτότητα, σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους συναδέλφους του, θέλοντας να αναδείξει τι κρύβεται πίσω από αυτό που φαίνεται.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

[via]