Επτά ευχές για το ελληνικό σινεμά

Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια από την πρώτη φορά που γράψαμε τους πρώτους χαρακτήρες στα πληκτρολόγια μας για το Cinefreaks! Με ένα μικρό διάλειμμα βέβαια που το Cinefreaks ήταν blog. Σε αυτά τα χρόνια είδαμε πολλές ταινίες, εξερευνήσαμε τον κινηματογραφικό κόσμο και μάθαμε πολλά. Έτσι συνεχίζουμε μπαίνοντας στον 8ο χρόνο ζωής μας ​κάνουμε… επτά ευχές για το μέλλον της ιστοσελίδας μας άλλα και του σινεμά και ελπίζουμε να μην κάνουμε τις ίδιες του χρόνου!

Να δούμε καλύτερες ταινίες και στην ώρα τους και σε όλη την Ελλάδα

Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε πολύ λιγότερες καλές ταινίες κάθε χρόνο. Είτε μιλάμε για τα εμπορικά blockbusters είτε για Φεστιβαλικές ή arthouse ταινίες. Βλέπουμε πιο πολλές ταινίες, αλλά χειρότερες. Βέβαια ένας λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί πολλές καλές ταινίες δεν παίρνουν διανομή στην Ελλάδα ή παίρνουν διανομή 2 και 3 χρόνια μετά, ενώ όλοι τις έχουν πλέον δει με άλλους τρόπους. Δεν μπορώ να πιστέψω πως φέτος το Pride, μία από τις καλύτερες ταινίες πέρσι, έχει κάνει μόνο μία προβολή στο Outview, και δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη πρεμιέρα. Επίσης η μισή Ελλάδα μένει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά η άλλη μισή μένει στις άλλες πόλεις, που το σινεμά πέραν των blockbusters πρέπει να φτάσει… Δύσκολη ευχή, εδώ θα μαστε να την κάνουμε και του χρόνου.

​​

Να δούμε και κάποια post χωρίς γυμνό και σεξ στα κορυφαία post σε επισκέψεις της χρονιάς

Κάθε χρόνο τα περισσότερα κλικ όχι μόνο στο Cinefreaks αλλά σε όλα τα κινηματογραφικά site τα παίρνουν τα άρθρα που συνοδεύονται ή προωθούνται με φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν γυμνό, έχουν σεξ ή ακόμα και προμοτάρονται με τις συγκεκριμένες λέξεις. Δεν έχουμε κανένα θέμα με όλα αυτά. Ίσα ίσα έχουμε γράψει πολλές φορές πως το σεξ και το ανθρώπινο σώμα είναι μέρος του ποιοι είμαστε και από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης της τέχνης. Όμως ελάχιστοι δυστυχώς είδαν τα post του Nymphomaniac για τον Trier ή το Η ζωή της Adele, ή τώρα πρόσφατα θα δουν το Love, για την τέχνη ρε γαμώτο. Ας μη μπούμε να αναλύσουμε το φαινόμενο. Το έχουμε κάνει αρκετά. Ας ευχηθούμε μέχρι του χρόνου να βλέπουμε το γυμνό περισσότερο σαν τέχνη και λιγότερο σαν ντροπή ή τσόντα.

​​

Να δούμε ξένες παραγωγές να κάνουν γυρίσματα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα με τα συνήθη γραφειοκρατικά της προβλήματα και την μεγάλη φορολογία δεν επιτρέπει σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές να έρθουν για γυρίσματα στην χώρα. Ελάχιστες είδαμε τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά όμως κάτι φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση του να αλλάξει αυτό. Ελπίζουμε ο νέος νόμος που είναι στα σκαριά να μας κάνει να δούμε περισσότερες ξένες παραγωγές να κάνουν γύρισμα στην χώρα, ενώ να ευχηθούμε να είναι και καλές ταινίες.

​​

Να δούμε το Ελληνικό σινεμά (weird και μη) να έχει παρουσία στα μεγάλα Φεστιβάλ

Το βλέπουμε ήδη δηλαδή αυτό… αλλά θα θέλαμε να το δούμε και του χρόνου. Το Ελληνικό σινεμά είναι σε άνθιση, η παραγωγή ταινιών είναι πιο μεγάλη και πιο καλή παρά την κρίση ας δούμε λοιπόν παραπάνω ταινίες να ταξιδεύουν και να παίρνουν βραβεία, μετά το Lobster, την Ξενία, το Στο Σπίτι, το Να κάθεσαι και να κοιτάς, την Έκρηξη, που είδαμε να πηγαίνουν στα μεγάλα Φεστιβάλ. Να δούμε και weird wave, να δούμε όμως και καλύτερες ταινίες από τους υπόλοιπους εκπροσώπους του σινεμά στην χώρα.

​​

Να δούμε τις πραγματικά καλύτερες ταινίες της χρονιάς να κερδίζουν τα μεγάλα βραβεία σε Φεστιβάλ και Oscars

Κάθε χρόνο βλέπουμε πολλές καλές ταινίες παρά το κακό γενικό πρόσημο. Δυστυχώς πολλές από αυτές δεν παίρνουν τα βραβεία που αξίζουν, είτε αυτά λέγονται Oscars, είτε Σφαίρες, είτε Χρυσός Φοίνικας κλπ. Ειδικά τα βραβεία της άλλης πλευράς του Ατλαντικού έχουν τα τελευταία χρόνια απογοητεύσει εμάς και πολλούς άλλους σινεφίλ ανά τον κόσμο.

​​

Να δούμε Netflix στην Ελλάδα

To Netflix είναι μια επανάσταση για την τηλεόραση και πλέον και για το σινεμά. Την εποχή που η τηλεόραση έχει αλλάξει όσο ποτέ και που οι σειρές που βλέπουμε αρχίζουν και γίνονται κινηματογραφικού επιπέδου, μία από τις κύριες ευχές μας είναι να δούμε το Netflix, τον δημιουργό πολλών από αυτές τις καλές σειρές στην Ελλάδα. Όχι ότι δεν βλέπουμε και βλέπετε τις σειρές του Netflix ήδη, όμως με το Netflix εκεί όχι απλά θα τις βλέπουμε νόμιμα, αλλά θα τις βλέπουμε αυτές και άλλες δεκάδες σειρές και ταινίες με ένα μόνο click και όλα αυτά με 8 ευρώ το μήνα! Ναι, αυτό είναι πολιτισμός…

​​

Να δούμε τον κόσμο να πηγαίνει περισσότερο σινεμά!

Ότι άλλο και να λέμε αυτό που μας δίνει εμάς εδώ στο Cinefreaks, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, είναι το να πηγαίνει ο κόσμος και να βλέπει σινεμά. Όσο ακόμα και καλά blockbusters δεν βγάζουν ούτε 20000 εισιτήρια στην Ελλάδα και το Νο1 σε εισπράξεις είναι το επόμενο Transformers, σίγουρα το σινεμά, μαζί του μεις, αργοπεθαίνει. Ας πάμε συνεπώς παραπάνω σινεμά και οι αιθουσάρχες ας μας βοηθήσουν σε αυτό με χαμηλότερα εισιτήρια και περισσότερες προσφορές.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Cinefreaks.gr με αφορμή τα επτά χρόνια από το ξεκίνημα της λειτουργίας της