Ετοιμαζόμαστε να δούμε ξανά “Λόγω Τιμής”… 20 χρόνια μετά! [video]

Αν σπούδαζες και εσύ το 1998 τότε είσαι ένας από αυτούς που εβλεπαν ανελλιπώς “Λόγω τιμής” σε ένα κανάλι που το έλεγαν MEGA (!). Αν ήσουν τότε φοιτητής και δεν το έβλεπες τότε πιθανότατα θα ήσουν από τους τύπους που έπαιζαν νυχθημερόν playstation με τα μπαμπαλα να κανουν παρτυ όχι απαραίτητα μονο στις γωνιές του σπιτιού, η μουχλα είχε γίνει κολληταρι με τα ταπερακια της μαμας μεσα στον νεροχυτη και η στοίβα από τα κουτια της πιτσας δεν δικαιολογούσε την ύπαρξη της λογω των περιβαλλοντικών σου ανησυχιών περι ανακύκλωσης (σχεδον αγνωστος ορος πριν 20 χρονια).

Οι υπόλοιποι ως γνήσιοι Λογωτιμητζήδες κολλημένοι εβδομαδιαίος στους τηλεοπτικούς μας δέκτες συνήθως των 14 ιντζών (το webTV δεν είχε ανακαλυφθει ακόμη), ταυτιζόμασταν με έναν από τους εφτά ηρωες… Ο Τσιου, ο μοιραίος Ψηλός, η λογική Ηρω, η καταθλιπτική Αθηνά, η αφελής Μάνια, ο Αρης (ο αγαπημένος μου Πυρπασόπουλος από τότε με το Τέλος Εποχής) και ο ωραίος Βασίλης.

Σιγοτραγουδούσαμε το «Χρωμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» τονίζοντας το «κι αν αλλάξαν οι φιλοι μας λιγάκι αλλάξαμε και εμείς με τη σειρά μας» (η φιλία στα φοιτητικά χρόνια και οι παρέες κατέχουν περίοπτη θέση) ενώ το ορχηστρικό με τον τιτλο «Το αδιέξοδο μιας ευαισθησίας αξόδευτης» έντυνε κάθε αγωνιώδη στιγμή της σειράς και μας έκανε να ανατριχιάζουμε (αν είχαμε τότε κινητά σίγουρα θα το είχα κάνει κάνει ringtone).

20 χρόνια μετά το «Λογω τιμής» λένε θα επιστρέψει. Ως κοινοί θνητοί με τους οποιους θα πρέπει να ταυτιστεί το τηλεοπτικό κοινο, φαντάζομαι ότι καποιοι θα έχουν πετύχει επαγγελματικά, καποιοι θα έχουν αποτύχει, θα έχουν παντρευτεί/χωρίσει, θα έχουν αποκτήσει παιδια ενώ άλλοι ίσως πάλι να μην τα κατάφεραν, θα έχουν ωριμάσει ενώ αλλοι θα έχουν μείνει κολλημένοι στα φαντάσματα του παρελθόντος. Ωστόσο οι σημερινοί συντελεστές θα πρέπει να παλέψουν με το θηρίο που ονομάζεται «ένδοξο τηλεοπτικό παρελθόν» καθως και με τον μηχανισμό νοσταλγίας και ωραιοποίησης του «τότε που εμείς σπουδαζαμε …» .

Αναμένουμε λοιπόν και κάπου εδώ θα πρέπει να κλεισω γιατί ξύπνησε το μωρό…

Είπαμε, 20 χρόνια μετά!

Κείμενο της Γιούλης Χάφτα στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook