Μια κοινωνία, που έχει χάσει τον έλεγχο…

Ένας άνθρωπος μπαίνει σε ένα κατάστημα για να κλέψει. Εγκλωβίζεται και προσπαθεί να βγει από αυτό, ενώ απ’ έξω του την έχουν στημένη ο ιδιοκτήτης κι ένας (τουλάχιστον) άλλος άνδρας. Από το βίντεο, που κυκλοφορεί, μπορεί να διαπιστώσει κανείς από δεκάδες μέτρα μακριά ότι ο άνθρωπος αυτός (ναι ο επίδοξος κλέφτης) είναι σχεδόν ανήμπορος (λόγω των εξαρτήσεών του, όπως μαθαίνουμε εκ των υστέρων) από τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα κιόλας. Αδυνατεί να σηκώσει έναν πυροσβεστήρα, που θα σήκωνε ένα δεκάχρονο παιδί. Με το που ξεμυτίζει τον αρχίζουν στις κλωτσιές με αποτέλεσμα (τότε; αργότερα;) να χάσει τη ζωή του.

Όλο αυτό είναι λάθος. Απ’ όπου και να το πιάσει κανείς, είναι ένα τεράστιο λάθος.

Ένας άνθρωπος, που θα μπορούσε να ακινητοποιηθεί, “λιντζαρίστηκε” μέχρι θανάτου. Τον “ξυλοφόρτωσαν”, ξερνώντας μίσος και εκδίκηση όχι τίποτα τραμπούκοι, που θα τους έκοβε το μάτι σου από μακριά για το τι είναι ικανοί να κάνουν, άλλα “άνθρωποι” της διπλανής πόρτας.

Όλα αυτά, όλα όσα έσπρωξαν τον άνθρωπο να μπει σε ένα κατάστημα για να κλέψει, κι όσους τον περίμεναν απ’ έξω στο να τον σκοτώσουν ως απάντηση για την πράξη ή έστω την απόπειρά του, δείχνουν μια κοινωνία, που απλά έχει χάσει τον έλεγχο.

Και μη χειρότερα, θα λέγαμε, άλλα αλήθεια; Πόσο χειρότεροι μπορούμε να γίνουμε; Που βρίσκεται ο πάτος του βαρελιού;

ΥΓ: Το γεγονός είναι τραγικό κι εξοργιστικό από μόνο του. Το να μαθαίνεις αργότερα, ποιος είναι τελικά το θύμα αυτού του περιστατικού το κάνει ακόμη πιο τραγικό…


Η εικόνα, screenshot από το βίντεο που ανέβασε το Πρώτο Θέμα.