Μια μικρή «φεμινιστική» αλλαγή στο Facebook

Η ομάδα του Facebook έχει πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές το τελευταίο διάστημα, οι οποίες είναι μικρές άλλα ενδιαφέρουσες. Μια από αυτές έχει και κάποια… φεμινιστικά χαρακτηριστικά.

Στην εικόνα, που βλέπετε παρακάτω φαίνονται οι δύο εκδοχές (αριστερά η παλαιότερη) του εικονιδίου, μέσω του οποίου οδηγούμασταν στην λίστα αιτήσεων φιλίας κλπ. Όπως μπορείτε να δείτε η γυναικεία φιγούρα βρίσκεται πίσω από εκείνη του άνδρα, και είναι σαφώς μικρότερη. Στην δεξιά, νεότερη εκδοχή του εικονιδίου, οι δύο φιγούρες έχουν ακριβώς ίδιο μέγεθος.

fb-change

Σύμφωνα με την Sheryl Sandberg, COO του Facebook, η αλλαγή έχει να κάνει με την θέληση του κοινωνικού δικτύου να εκπροσωπούνται σωστά όλοι οι χρήστες του και τα σύμβολα παίζουν τον δικό τους ρόλο σε αυτό.

Το νέο εικονίδιο, όπως και γενικότερα όσες αλλαγές γίνονται στο Facebook, σταδιακά θα εμφανιστούν σε όλους τους χρήστες.

Περισσότερα για την αλλαγή του εικονιδίου, μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο (στα Αγγλικά) της σχεδιάστριας του Caitlin Winner εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Benedict Cumberbatch για προσφυγικό στην Μυτιλήνη: “Fuck the politicians”

Ο Cumberbatch είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχουν δραστηριοποιηθεί τόσο πολύ στο θέμα των προσφύγων. Ήταν εκείνος που υποστήριξε την καμπάνια για συλλογή βοήθειας για τους πρόσφυγες βγάζοντας σχετικό βίντεο αλλά και δίνοντας μια φλογερή ομιλία μετά το τέλος της παράστασης Hamlet στην οποία πρωταγωνιστεί αυτό τον καιρό στο Λονδίνο. Δείτε επίσης: Benedict Cumberbatch για […]

«Σιγά μωρέ, ενοχλώ κανέναν;»

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα (σ.σ. Τρίτη 16 Ιουνίου) το πρωί, εκεί όπου η οδός Ερεσού συναντά την (πολύπαθη) οδό Καβέτσου. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος σκέφτηκε, προφανώς, ότι δεν θα ενοχλήσει κανέναν αν το αφήσει στο σημείο απ’ όπου υποτίθεται πως περνούν πεζοί. Τι κι αν δεν είναι τόσο εύκολο να το προσπεράσει κανείς, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *