Ο Μόλυβος κι η Λέσβος αγαπούν το ποδήλατο (φωτο, video)

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στον Μόλυβο ήταν γεμάτο ένταση και αδρεναλίνη και είχε τον ήχο του… χειροκροτήματος του κοινού, που ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες του 4ου Molyvos Urban MTB. O ετήσιος ποδηλατικός γύρος του Μολύβου, που διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, έχει γίνει πλέον θεσμός, και φέτος, στην 4η στροφή του, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, ανεβάζοντας παράλληλα τον αγωνιστικό πήχη. Σε αυτό βοήθησε η συμμετοχή αθλητών της Εθνικής ομάδας ορεινής ποδηλασίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρωταθλητής Ελλάδας το 2016 Δημήτρης Αντωνιάδης, που εκπροσώπησε την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το περασμένο καλοκαίρι.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 3 Ιουνίου το πρωί στο αλσύλιο του Μολύβου με τους παιδικούς αγώνες. Μικροί ποδηλάτες έτρεξαν σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές, αποδεικνύοντας πως στο νησί υπάρχει… ποδηλατική μαγιά! Μάλιστα θα έλεγε κανείς, πως οι παιδικοί αγώνες του Molyvos Urbat MTB ήταν μια μικρή αφορμή για μια μεγάλη γιορτή στη φύση, αφού συμμετέχοντες, διοργανωτές και κοινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολύ όμορφη ημέρα σε ένα πολύ όμορφο σημείο του οικισμού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχαμε και το πρώτο μέρος των αγώνων, το Eliminations. Άνδρες και γυναίκες, ανάλογα με την κατηγορία τους, αγωνίστηκαν σε τετράδες με στόχο την πρόκριση στους επόμενους γύρους μέχρι τον τελικό, τον οποίο κατέγραψε με την κάμερά του ο Δημήτρης Αντωνιάδης:

Την Κυριακή 4 Ιουνίου είχαμε το κυρίως πιάτο! Ο αγώνας αντοχής του 4oυ Molyvos Urban MTB με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών, που έπρεπε να διανύσουν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου.

Δείτε κομμάτια της διαδρομής από ψηλά, όπως την κατέγραψε η κάμερα του Robin Sanders:

Δείτε τον πρώτο γύρο από την κάμερα του ποδηλάτου του Δημήτρη Αντωνιάδη:

 

Μεγάλος νικητής ο πρωταθλητής Ελλάδας για το 2016 Δημήτρης Αντωνιάδης, ωστόσο οι διακρίσεις ήταν πολλές και για τους άλλους αθλητές της Εθνικής Ελλάδας άλλα και τους ντόπιους αθλητές, που αντιμετώπισαν εκτός των άλλων και συμμετέχοντες από άλλα σημεία της Ελλάδας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης τις επόμενες ημέρες.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής δουλειάς του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και των συνεργατών του, που διοργάνωσαν μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, με σημαντικές προοπτικές για ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον!

Κεντρική φωτογραφία: Σπύρος Παυλής