Παιχνίδια, ζωγραφιές και χαμόγελα στην Μυτιλήνη

Πολίτες της Μυτιλήνης πήραν μια εξαιρετική πρωτοβουλία: μάζεψαν χαρτόνια, μαρκαδόρους και μπαλόνια και ανηφόρισαν προς το Κιόσκι, στην Μυτιλήνη, περιοχή όπου μένουν προσωρινά κάποιοι πρόσφυγες. Τα αράδιασαν και σιγά-σιγά τα πρώτα παιδιά άρχισαν να πλησιάζουν. Σύντομα ξεκίνησε το παιχνίδι.

Την ίδια στιγμή, που κάποιοι από αυτούς έπαιζαν με τα μικρά και τους γονείς τους, κάποιοι άλλοι έδωσαν στους πρόσφυγες σακούλες απορριμάτων και γάντια και τους βοήθησαν να μαζέψουν τα σκουπίδια στον χώρο. Ένα παιδάκι μάλιστα, γιος κατοίκου της περιοχής που συμμετείχε, χάρισε αυθόρμητα το καπέλο του σε έναν πρόσφυγα, που γέμισε πιο γρήγορα απ’ όλους την σακούλα του!

Λίγα μέτρα πιο πέρα, αναρτήθηκε ένας κατάλογος με μερικά βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, που μπορεί να χρειαστούν οι άνθρωποι αυτοί, συνοδευμένα με κάποιες ενδεικτικές τιμές στις οποίες προσεγγιστικά μπορούν να τα αγοράζουν, ώστε να μην πέφτουν τόσο εύκολα θύματα αισχροκέρδειας.

Σε αυτές τις λίγες ώρες, απλοί πολίτες πρόσφερα 2-3 πολύ απλά πραγματάκια, τα οποία όμως ήταν και πάρα πολύ σημαντικά: πληροφόρηση, διάθεση αρμονικής και ευχάριστης συμβίωσης (έστω και για αυτό το μικρό διάστημα, που θα μείνουν στο νησί) και αρκετά χαμόγελα.

Ελπίζουμε, παρόμοιες δράσεις να επαναληφθούν!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

To ταξίδι των μεταναστών

Το ταξίδι των μεταναστών αρχίζει από μακρινές χώρες, που αν σκεφτεί κανείς τα μέσα με τα οποία εκείνοι ταξιδεύουν, μοιάζουν ακόμη πιο μακρινές. Πριν φτάσουν στην χώρα μας οι μετανάστες και πρόσφυγες περνάνε από επικίνδυνα σύνορα αρκετών χωρών (ανάλογα με από το που ξεκινούν). Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, ακόμη και […]

Ellis: μια υπέροχη μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστές τον Robert De Niro και εκατομμύρια μετανάστες

O JR είναι ένας καλλιτέχνης, που βραβεύθηκε το 2011 με το TED Prize. Το βραβείο συνοδευόταν με οικονομική ενίσχυση για να υλοποιήσει το INSIDE OUT, ένα καλλιτεχνικό project, που έδινε την δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εκφράσουν μια άποψη, θέση ή τον προβληματισμό και την αντίδραση τους απέναντι σε κάτι, με το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *