Σινεμά στα γρήγορα – #1 (15/1/2017)

Τηλεοπτική σειρά ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος, που τραβά τον δικό του λαμπερό και διεθνή δρόμο στον χώρο του σινεμά! Πρωταγωνίστρια του σκηνοθέτη του Κυνόδοντα και του Αστακού, η Kirsten Dunst και παραγωγός ο George Clooney.

Συνεχίζοντας… τηλεοπτικοκινηματογραφικά, οι Κάννες ετοιμάζουν τηλεοπτικό φεστιβάλ από το 2018, στον δρόμο που χάραξαν με το αντίστοιχο κινηματογραφικό εδώ και πολλές δεκαετίες!

Πάντρεμα σινεμά και τηλεόρασης θα δούμε και στην περίπτωση των αδερφών Κοέν, που μπορεί να μην είχαν συμμετοχή στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας τους Fargo, ωστόσο ετοιμάζουν το μίνι τηλεοπτικό western “The Ballad of Buster Scruggs”.

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά και η Berlinale! Στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου θα δούμε την πολυαναμενόμενη συνέχεια του Trainspotting του Danny Boyle άλλα και την τελευταία ταινία του Hugh Jackman στον ρόλο του Wolverine, με τίτλο Logan. Επιπλέον, περιμένουμε ένα πάρα-πάρα πολύ ενδιαφέρον διαγωνιστικό τμήμα!

Στην Berlinale θα έχουμε επίσης και την συμμετοχή της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας Hiwa, της Ζάκλιν Λέντζου, στο πλαίσιο του Berlinale Shorts.

Τέλος, στον απόηχο της απονομής των Χρυσών Σφαιρών,  έχουμε και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία BAFTA. Και εδώ κυριαρχεί το La La Land με 11 υποψηφιότητες, ακολουθεί το Arrival με 10 και ύστερα το Nocturnal Animals με 9.

Περισσότερα κινηματογραφικά νέα, παρουσιάσεις ταινιών και αφιερώματα στο Cinefreaks.gr