Συνάντηση μουσικών δημιουργών στο Σίγρι

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ. το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους θα διοργανώσει την τελική φάση της συνάντησης μουσικών δημιουργών – Μουσικούς Αγώνες Σίγρι 2015. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου στο Σίγρι με συμμετοχή δημιουργών από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τους πρώτους μουσικούς αγώνες που οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και στόχος του είναι το φυσικό μνημείο του Απολιθωμένου Δάσους να αποτελέσει χώρο έμπνευσης και δημιουργίας για έλληνες καλλιτέχνες. Παράλληλα, στόχος του είναι να προσφέρει τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους τη δυνατότητα για γνωριμία με αξιόλογους δημιουργούς.

Κάθε δημιουργός συμμετέχει στο διαγωνισμό με ένα ή δύο τραγούδια και συνολικά θα παρουσιαστούν 20 τραγούδια. Οι διαγωνιζόμενοι θα βραβευτούν για τη σύνθεση και τους στίχους από 5μελής κριτική επιτροπή ενώ το βραβείο ερμηνείας θα δοθεί από το κοινό το οποίο θα ψηφίσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι τελικές συμμετοχές στους Μουσικούς Αγώνες Σίγρι 2015 θα κυκλοφορήσουν σε CD.

Οι Μουσικοί Αγώνες Σίγρι 2015 εντάσσονται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης» που οργανώνει κάθε χρόνο το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι το διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2015

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr

[Δελτίο τύπου]