Τα προβλήματα του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel

Είμαι από αυτούς που έχουν ένα πρόβλημα όταν μιλάμε για super-hero movies. Δεν μου πολυαρέσουν. Και αυτό γιατί τις βρίσκω απίστευτα επιτηδευμένες και δήθεν.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε, ειδικά τις ταινίες της Marvel, να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο box office. Αλλά έχουμε μία απορία: Γιατί; Τι είναι αυτό που έχουν και καταφέρνουν να κόβουν εισιτήρια; Η ισοπεδωτική μου φύση, θέλει να απαντήσει “Τίποτα”, αλλά είμαι άνθρωπος της ανάλυσης, οπότε ακολουθήστε μας για να σας δώσουμε μία διαφορετική άποψη για την Marvel.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το σημαντικότερο πρόβλημα του σύμπαντος της Marvel, που δεν είναι άλλο, από την απόκτηση της εταιρείας από την Disney.

Τα πάντα ξεκίνησαν με τον Iron Man, το 2008, και ήμασταν δικαίως όλοι ενθουσιασμένοι. Ο Robert Downey Jr. ήταν η τέλεια επιλογή του επιχειρηματία, η Gwyneth Paltrow δεν είχε ακόμα τόσους πολλούς εχθρούς, και ο Jon Favreau απέδειξε ότι μπορεί να στηρίξει μία πολύπλοκη σκηνοθετική γραμμή, με τον ίδιο να δηλώνει ότι στο sequel θα συμπεριληφθεί μία από τις σημαντικότερες ιστορίες των κόμικ, εκείνη που θέλει τον Tony αλκοολικό. Και όλα πήγαιναν καλά. μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εξαγορά της Marvel από την Disney, έναντι του ποσού των 4 δις δολαρίων.

Η Disney είναι μία εταιρεία που έχει χτίσει την επιτυχία της σε οικογενειακές κωμωδίες και καρτούν. Καμία σχέση λοιπόν με το ύφος που έπρεπε να είχαν οι super-hero movies. Ο Stan Lee δήλωνε ενθουσιασμένος από την εξαγορά, με την λογική ότι η Disney έχει χρηματικό υπόβαθρο για να στηρίξει τα franchises. Αυτό ισχύει, αλλά από πλευράς ύφους; Το Iron Man 2 από μία υποσχόμενη συνέχεια, κατέληξε να γίνει προπομπός των Avengers. Και όσο για τη σεναριακή προσθήκη του αλκοολισμού; Φτηνά αστειάκια χωρίς καν υπόβαθρο. Αλλά δεν ήταν μόνο η ατμόσφαιρα που ήταν λανθασμένη. Φρόντισαν να θέσουν λανθασμένες βάσεις για το κινηματογραφικό τους σύμπαν.

Διαβάστε την συνέχεια στο Cinefreaks.gr