Προτάσεις ταινιών #1: Υπόθεση Τόμας Κράουν (1968)

Mία καλοκαιρινή βραδιά, πάνω στα τείχη του Ηρακλείου, κάτω από τον έναστρο ουρανό, αρχίζει να παίζει αυτή η παλιά ταινία και ο αέρας αλλάζει… Μία κλασική ταινία, που σε κάνει να πιστεύεις ακόμα πιο πολύ στη δύναμη της εικόνας…

Ένας άλλος τίτλος αυτού του άρθρου, θα μπορούσε να είναι: “Πώς το Hollywood δεν έχει βρει ακόμα εκείνον τον μοντερνισμό στη σκηνοθεσία, όπως τον είδαμε στην ταινία αυτή”… Ο σκηνοθέτης, Norman Jewison, καταφέρνει να μας δώσει μία άρτια σκηνοθετικά ταινία, με καλογυρισμένα πλάνα και εντυπωσιακές εικόνες, χρησιμοποιώντας και την τεχνική split screen, παρόλο που το σενάριο δεν ανταποκρίνεται στο ύψος της ταινίας.

Αυτός,ο πρωταγωνιστής, ο Steve McQueen, είναι ένας εκατομμυριούχος, με πολλή γοητεία και κανένα πρόβλημα επιβίωσης! Έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του και το σύστημα, θέλει να το κατατροπώσει . Οργανώνει, λοιπόν, μία τέλεια ληστεία, που απαρτίζεται από πολύ κόσμο που δε γνωρίζει προσωπικά και αποσπά από μία κεντρική τράπεζα της Βοστώνης, 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Διαβάστε την συνέχεια στο Cinefreaks.gr

Δείτε το trailer: