Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο TEDxLesvos

Το Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το πρώτο TΕDxLesvos με θέμα το άπειρο. Ένα ξεχωριστό event που απέδειξε ακριβώς αυτό. Δεν υπάρχουν όρια στην επιστήμη, ούτε στην παιδεία ούτε στη δημιουργικότητα, ούτε στα όνειρα.

Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για τη σωματική έκφραση, από την  Suzana Noemi Abigador, τη διεθνή πολιτική και τη κρίση, από τον Στράτο Καμενή, το τι θα πει να βοηθάμε πραγματικά τον συνάνθρωπο, από τον Νικήτα Κανάκη, την νανοϊατρική, από τον Γιώργο Κόρδα, την ανώτερη και καλύτερη εκπαίδευση, από τον Γιώργος Κοντέλλη, το Διεθνές Δίκαιο, από την Μαντώ Ραχωβίτσα, τον ΟΗΕ και το πως να λύσεις τοπικά προβλήματα, από την Jane Waite, το ραδιόφωνο και την επίτευξη των στόχων, από τον Χρήστο Βαλασέλλη, για εθελοντισμό, από τον Γιώργος Τυρίκο Εργά και τα παραμύθια, από την Λίλη Λαμπρέλλη.

Όλες οι ομιλίες πλαισιώθηκαν από performers. Η ομάδα της Μαρίνα Ιωαννάτου και της Βάσιας Ζορμπαλή, η Εύα Τσούρου, οι Vortex of Sound και ο Λευτέρης Χαρέλλης γέμισα όλοι με τον τρόπο τους την σκηνή του δημοτικού θεάτρου ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και τις ιστορίες τους, δώσανε έναυσμα για να καταλάβουν όλοι οι θεατές, πως αν προσπαθήσουν μπορούν να κάνουν ακόμη και το αδύνατο να συμβεί.

Το πρώτο TEDxLesvos μπορεί να τέλειωσε αλλά ήταν μόνο η αρχή για το νησί της Λέσβου. Οι εθελοντές που βάλανε όλη τους τη ψυχή για να βγει αυτό το αποτέλεσμα παρέδωσαν στο κοινό ένα αποτέλεσμα επαγγελματικό για μία ημέρα που μπορεί να άλλαξε έστω και λίγο τον κόσμο μας.

Τα βίντεο από τις ομιλίες και τα performances του TEDxLesvos θα δημοσιευθούν σταδιακά το προσεχές διάστημα.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ένα σπίτι «ποτισμένο» με ιστορία

Το αρχοντικό του Ελύτη, έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες. Θαρρείς πως είναι ποτισμένο με μικρές σταγόνες ιστορίας. Λιγάκι από το Βενιζέλο λιγάκι από τον Ελύτη, λιγάκι από τις μεγάλες αστικές οικογένειες που έμπαιναν και έβγαιναν χαμογελώντας στον χρόνο που περνούσε… Ο κύριος Κωστής και η κυρία Όλγα Ιωάννου, κάθονται αναπαυτικά στις πολυθρόνες τους στο μικρό […]

Το δράμα των προσφύγων, οι χιλιάδες Aylan Kurdi, τα MME, η Angelina Jolie και ο Benedict Cumberbatch

Είναι μερικές μέρες που το να καλύψει κάποιος την κινηματογραφική επικαιρότητα, είναι τόσο δύσκολο… Πραγματικά τι όρεξη να έχει κάποιος για σινεμά όταν εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του στιγμές σαν αυτές που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στο προσφυγικό. Τα ίδια βέβαια αισθανόμασταν και τον Μάιο στο Cinefreaks όταν ακόμη το θέμα περνούσα στα ψιλά. Τότε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *