Όριο=+άπειρο το θέμα του πρώτου TEDxLesvos! Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι δύο ομιλητές

Ζούμε σε μία εποχή αλλά και σε μία περιοχή, όπου αισθανόμαστε αρκετά εγκλωβισμένοι αρκετά απομονωμένοι.Πιστεύουμε πως η οικονομική συγκυρία της χώρας, η γεωγραφική θέση της Λέσβου -που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εισόδους στην Ευρώπη-, θέτει περιορισμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας σε κάθε επίπεδο, επιχειρηματικό, πολιτιστικό, ακαδημαϊκό και όχι μόνο.

Το TEDxLesvos έρχεται να τα ανατρέψει όλα αυτά και να μας βγάλει από τα καβούκια μας! Υποστηρίζει, πως το μόνο μας όριο είναι και πρέπει να είναι το άπειρο. Όχι το σύμπαν δεν θα συνωμοτήσει για να επιτύχουμε οτιδήποτε επιθυμούμε! Το TEDxLesvos δεν βασίζεται σε «κλισέ» αλλά σε αληθινές ιστορίες, που θα ταξιδέψουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο για να μας παραδειγματίσουν, που θα μας εμπνεύσουν και την ίδια στιγμή θα ανατρέψουν στερεότυπες αντιλήψεις που βάζουν φραγμό στην δημιουργικότητα και την φαντασία μας.

Το Όριο=+άπειρο είναι μια προτροπή προς το κοινό του TEDxLesvos (και όχι μόνο), να αφυπνίσουμε τα «Θέλω» μας, να κινητοποιηθούμε. Να αψηφήσουμε κάθε εμπόδιο και να ανατρέψουμε κάθε περιορισμό. Να αντιληφθούμε κάθε εμπόδιο ως πρόκληση και να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα στο άπειρο.

Διαβάστε επίσης: Γιατί να διοργανωθεί ένα TEDx στη Λέσβο

Σταδιακά ξεκίνησε και η ανακοίνωση των ομιλητών, που θα μιλήσουν στο TEDxLesvos. Οι πρώτοι δύο είναι ο Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, και η Susana Noemi Abigador, καθηγήτρια σωματικής έκφρασης.

portraitphoto2

Ο Νικήτας Κανάκης έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ανθρωπιστικές και επείγουσες ιατρικές αποστολές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, κλπ). Ήταν ιδρυτικό μέλος και σήμερα επιστημονικός υπεύθυνος της MKO «ACT4 People». Πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά του trafficking στην Ελλάδα, ιδρύοντας παράλληλα τον πρώτο ξενώνα για θύματα δουλεμπορίου στην χώρα μας. Διετέλεσε άμισθο μέλος της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Εξωτερικών για την αντιμετώπιση του δουλεμπορίου (2003-2004), εκπροσωπώντας την κοινωνία των πολιτών.

abigador

Η Susana Noemi Abigador γεννήθηκε στο Buenos Aires στην Αργεντινή και ήρθε στην Αθήνα το 1986. Ασχολείται με την σωματική Έκφραση σαν τρόπο ζωής και εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με το «Παιχνιδαγωγείο» , με το «Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας με σχολές χορού θεάτρου, κέντρα art – therapy στην Ελλάδα και κατά καιρούς στην Κύπρο, Ισπανία και Αργεντινή. Έχει συνεργαστεί με θεατρικά σχήματα όπως το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην χορογραφία της τραγωδίας “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” το 1990 και 1999 στη Επίδαυρο, με τα ελευθέρα Θέατρα της Κύπρου στην τραγωδία “Βάκχες” στο Ηρώδειο, με το Δήμο Ζωγράφου, το θέατρο Φούρνος, κ.α. Το Δεκέμβριο του 2011 ήρθε και το πρώτο βιβλίο της, «Όταν το σώμα μιλάει», Μεθοδολογία και ασκήσεις για την Σωματική Έκφραση, από τις Εκδόσεις Γιαλός.

Θυμηθείτε: Τι είδαμε και ακούσαμε στο pre-event του TEDxLesvos στις 24 Ιουνίου

Το TEDxLesvos είναι ένα μη κερδοσκοπικό συνέδριο, που οργανώνεται αποκλειστικά από ομάδα εθελοντών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Σταδιακά θα δημοσιεύονται περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά του καθώς και το πως μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει από την επίσημη ιστοσελίδα του στο www.tedxlesvos.com και τα κανάλια του στα social media. Ήδη από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο TEDxLesvos ως εθελοντές, μπορούν να συμπληρώνουν την αντίστοιχη φόρμα, που θα βρουν στην ιστοσελίδα.

Δείτε την αφίσα:

tedxlesvos-poster-main tedxlesvos-poster-md