Θρίαμβος και ρεκόρ για το La La Land

Σε μια εκπληκτική και μάλλον ενδιαφέρουσα και γεμάτη εκπλήξεις βραδιά, οι Χρυσές Σφαίρες ανέδειξαν έναν μεγάλο νικητή: το La La Land που έσπασε κάθε ρεκόρ κατακτώντας και τις 7 Χρυσές Σφαίρες για τις οποίες είχε προταθεί!

Οι πρωταγωνιστές Ryan Gosling και Emma Stone έλαμψαν, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Damien Chazelle κατέκτησε την Σφαίρα και για τις δύο του ιδιότητες (σκηνοθέτης – σεναριογράφος), η ταινία κέρδισε φυσικά και το βρβείο Καλύτερης Ταινίας (Μιούζικαλ) αλλά και εκείνα της Μουσικής και του Τραγουδιού.
Μετά από όλα αυτά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κατηγορία του Δράματος, όπου τελικά νικητής ήταν το Moonlight, που είχε χάσει τα πάντα μέχρι αυτό το τελευταίο βραβείο. Βραβεία δεν… περίσεθψαν και για το τρίτο την τάξη φαβορί και έτσι το το Manchester by the Sea έμεινε μόνο με την Σφαίρα του Casey Affleck σαν καλύτερου ηθοποιού.

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος νικητής είναι τελικά το Elle, καθώς κέρδισε και στην Καλύτερη Ξενόγλωσση ταινία, με το σοκ να έρχεται με την νίκη της Isabelle Huppert σαν καλύτερη ηθοποιός, που σίγουρα θα την δώσει.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μεγαλύτερη νικήτρια των Σφαιρών είναι η Meryl Streep που κέρδισε την τιμητική Χρυσή Σφαίρα, και με έναν εντυπωσιακό λόγο κέρδισε το χειροκρότημα όλων στο κοινό, αφιερώνοντας όλο σχεδόν τον λόγο της στον Donald Trump, απαριθμώντας για παράδειγμα τους ξένους ηθοποιούς που είναι υποψήφιοι και καταδικάζοντας διάφορα από τα αισχρά που έχει πει ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι δυστυχώς όλα αυτά δεν έγιναν σε ταινία αλλά στην πραγματική ζωή. “Πάρτε την πληγωμένη σας καρδιά και κάντε την τέχνη” κατέληξε.

Όλοι οι νικητές στο Cinefreaks.gr