Το ραδιοφωνικό παραλήρημα του Χρήστου Θηβαίου

Γενικά έχω μια δυσανεξία στις επιθέσεις απέναντι σε δημοσιογράφους, παρουσιαστές και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, πολύ περισσότερο όταν αυτή είναι αναίτια και προέρχεται μάλλον από μια γενικότερη άσχημη αντίληψη για τον συγκεκριμένο χώρο, που (κακώς) τσουβαλιάζει όλους τους επαγγελματίες του.

Η λεκτική επίθεση (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου απέναντι στην ραδιοφωνική παραγωγό του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, FM100, Δέσποινας Αυγερίδου ωστόσο, δεν ήταν αυτό ακριβώς. Ήταν ένα παραλήρημα, ένα απόλυτα αφοριστικό ξέσπασμα που στερούνταν λογικών επιχειρημάτων.

Από που να ξεκινήσει και που να σταματήσει κανείς… από το ότι το επάγγελμα του ραδιοφωνικού παραγωγού δεν είναι παραγωγικό και θα έπρεπε οι επαγγελματίες του χώρου, να το κάνουν στο περιθώριο άλλων δραστηριοτήτων, όπως η παραγωγή βιοκαυσίμων; Ή ότι, εντάξει τα 10 ευρώ, που μπορεί να αμοίβεται ημερησίως ένας νέος που μοιράζει φυλλάδια μέσα στον ήλιο, είναι υπεραρκετά αν αναλογιστεί κανείς ότι η δική του πενταμελής οικογένεια θα ζούσε άνετα με 15 ευρώ την ημέρα, γιατί “δεν είναι ανάγκη να τρώει κανείς και μπριζόλες και μπιφτέκια!”;

Ο κύριος Θηβαίος, είναι ένα ακόμη παράδειγμα καλλιτέχνη, που μας αποδεικνύει, πως πίσω από τα ομορφότερα τραγούδια ή γενικότερα δημιουργήματα της Τέχνης, δεν βρίσκονται πάντα οι ομορφότεροι άνθρωποι.

Ακούστε την εκπομπή και το ξέσπασμα του Χρήστου Θηβαίου μετά το 8ο λεπτό:

Update 22/7/2015, 23:24:

Ο Χρήστος Θηβαίος δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, όπου ζητά συγνώμη για τις δηλώσεις του:

“Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αυγερίδου γιατί στην προχθεσινή συνέντευξη, που είχε την καλοσύνη να μου πάρει, την πρόσβαλα ως εργαζόμενη και ως δημοσιογράφο, παρότι δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Επίσης πιστεύω ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, κυρίως τα τελευταία χρόνια, δημιουργήσαν τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στους νέους ανθρώπους. Πέρα από κάθε αμφιβολία.
Πρόθεση μου ήταν να καυτηριάσω την «αριστοκρατική» αντίληψη που υπάρχει σχετικά με την εργασία, σε κάποια μειοψηφία της νεολαίας, και γι’ αυτό υπερέβαλα. Ξέρω ότι, μπροστά στις δοκιμασίες που περνάει η μεγάλη πλειοψηφία των νέων, αυτό είναι τουλάχιστον δευτερεύον.
Γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη και από όσους είχαν την ατυχία να ακούσουν τη συνέντευξη και ένιωσαν οργή και απογοήτευση.
Θα προσπαθήσω στο μέλλον να είμαι προσεκτικότερος όταν εκφέρω δημόσιο λόγο.

Με εκτίμηση
Χρήστος Θηβαίος”