Το “The Man Who Killed Don Quixote” επιστρέφει οριστικά

Η ταινία « The Man Who Killed Don Quixote» αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού που ονομάζουμε « Development Hell» , μια ταινία δηλαδή που για χρόνια δεν καταφέρνει να ολοκληρωθεί λόγω δυσκολιών και απρόβλεπτων γεγονότων που συμβαίνουν.

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το 1998 από τον σκηνοθέτη Terry Gilliam και βασίζεται πάνω στο κλασσικό διήγημα «Don Quixote» του Miguel de Cervantes. Το αρχικό cast περιλάμβανε τον Johhny Depp στον ρόλο του Toby Grisboni και τον Jean Rochefort ως Don Quixote.

Μετά από αρκετά χρόνια η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση του σκηνοθέτη απέδωσαν, καθώς όπως ανακοίνωσε και στο twitter μετά από 17 χρόνια ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα με τον Αdam Driver να πρωταγωνιστεί.

Από ότι φαίνεται η πλημμύρα που κατέστρεψε τον εξοπλισμό της παραγωγής στην αρχή των γυρισμάτων, η αποχώρηση του Rochefort, η έλλειψη ασφάλισης, οι ποικίλες οικονομικές δυσκολίες, το αρκετά γεμάτο πρόγραμμα του Depp καθώς και η απώλεια ενδιαφέροντος του με την πάροδο των χρόνων, δεν ήταν αρκετά για να δώσουν ένα οριστικό τέλος στα γυρίσματα και η ταινία είναι πλέον γεγονός.

 

Περισσότερα κινηματογραφικά νέα στο Cinefreaks.gr